Mat & Dryck

Mat och dryck är generellt billigare i Australien än i Sverige, men utbudet är stort, så priserna kan ändå variera från restaurang till restaurang. I Sydney är det tillåtet att köpa alkohol i matbutiker, men att ta ett glas ute på krogen är inte så mycket dyrare.

Specialiteter

Sydneys matkultur är präglad av traditionell brittisk mat som kom till Australien med de första bosättarna. Men även stadens senare immigranter har lämnat avtryck i stadens menyer. De senare åren har både orientalisk mat och medelhavsmat spridit sig i staden. Australiensarna äter ofta en lätt frukost på grund av värmen. Middagen är invånarnas huvudmåltid och består ofta av grillat kött, pasta, köttpaj, grönsaker eller sallad. En favorit på restaurangmenyn bland australiensarna själva är T-bonesteak med grillsås.

Australiensiska restauranger

En högt rankad restaurang med australiensisk meny är Cafe Ish på 102 Albion street. Här lagas traditionell mat från australien med en japansk touche. Ett annat populärt, men något dyrt, alternativ för inhemsk mat är Deep Blue Bistro på 56 Carr street. Här är skaldjursutbudet stort, och ett passande vin rekommenderas för varje rätt.