Om Sydney

En resa till Australiens vackra kuststad Sydney kan bli ett minne för livet. Det avslappnade utomhuslivet och de naturligt sköna omgivningarna gör Sydney till det perfekta resmålet under en lite längre semester.

Ett populärt turistmål

Sydney är Australiens största stad och ligger på landets östkust. Ungefär 4,3 miljoner människor bor i området. Det är det sköna vädret, arkitekturen och det unika hamnområdet som gjort staden populär. Fler än 2,5 miljoner turister besöker årligen Sydney, och det är just i hamnområdet som besökare flockas. Där finns stora turistattraktioner, så som det världsberömda operahuset och hamnens iögonfallande hängbro.

Klimat

Sydney har varma somrar och svala vintrar. Årstiderna infaller dock inte som i Sverige. Januari är Sydneys varmaste månad med en temperatur på ungefär 26 grader. Juli är årets svalaste månad med en medeltemperatur på 16 grader.

Sydneyborna

Sydney är en populär destination för invandrare som kommer till Australien, därför är stadens befolkning mycket blandad. De flesta invånare är australiensare, engelsmän, irländare och italienare. Endast en procent av invånarna tillhör landets urbefolkning, aboriginerna. Medelåldern är 34 år, och den vanligaste religionen är kristendom.