Shopping

Sydneys shoppingområden ligger utströdda över hela staden och inbegriper gammalt och nytt, souvenirer och senaste modet. På grund av det varma vädret håller många butiker öppet sent på kvällen då det är lite svalare, ungefär till klockan 21.00.

Oxford street

Shoppinggatan Oxford street sträcker sig från området Darlinghurst i norr till Paddington i söder. Här hittar du mängder av designerkläder, men även originella, inhemska kläd- och smyckesaffärer samt en del second hand-butiker. Flera internationella kedjor som Puma, Esprit Ben Sherman och French Connection har butiker på Oxford street.

Bondi Junction

Följer du det stora shoppingstråket Oxford street så kommer du så småning om till Bondi Junction. Här hittar du stora varuhus som MYER och David Jones. Varuhusen har hundratals märken samlade under ett och samma tak, till exempel de kända skomärkena Manolo Blahnik och Hush Puppies. Priserna är något dyra, men utbudet stort.

Marknad

På lördagar kan du botanisera bland mängder av fynd på Paddington Market vid St John’s Church. Utbudet består främst av originella kläder och smycken. I området finns också en del second hand-butiker och en rad konstgallerier.